בדרך כלל כשחושבים על עורך דין המתמחה בדיני משפחה עולה המילה גירושין.
גירושין הוא אומנם נושא רחב המורכב מנושאים רבים שיש להסדיר (כגון מזונות, משמורת, חלוקת זמני שהות, פירוק שיתוף וכיוצ"ב) אולם חוץ מהם, עורך דין בתחום המשפחה מטפל בעוד נושאים:
טיפול משפטי בנושא אפוטרופסות
אפוטרופסות – עד גיל 18 ההורים משמשים כאפוטרופסים טבעיים לילדיהם (וזאת ללא קשר במשמורת של מי הילד מצוי).
החל מגיל 18 כשאדם הופך להיות בגיר, הוא אחראי על עצמו , אבל ישנם מצבים שאותו אדם לא כשיר לבצע פעולות עבור עצמו ו/או להפעיל שיקול דעת בקשר לענייניו הרפואיים ו/או הכספיים ו/או כל צורך אחר למחייתו או אז קם הצורך למנות לו אפוטרופוס.
לדוגמא אדם חולה ששקע בתרדמת לזמן ארוך, אדם עם מחלות שונות או אדם הלוקה בנפשו, או אדם שמוגדר כתשוש נפש או אנשים בעלי מוגבלויות שכליות ו/או אוטיסטים ו/או נכים וכיוצ"ב
במקרים אלה יש צורך למנות למנות לאותו אדם אפוטרופוס שיקבל עבורו החלטות ויטפל בענייניו בצורה המיטבית.
עד לתיקון חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, בתי המשפט לענייני משפחה נהגו למנות אפוטרופוס לגוף ורכוש, במיוחד במצבי חירום לגוף על מנת לקבל החלטות עבור אדם אחר.
מאז תיקון החוק, נוסד מושג בשם "ייפוי כח מתמשך" . מדובר במסמך משפטי בו אדם מגיל 18 עורך מעין "צוואה בחיים" דהיינו אותו אדם ממנה אדם אחר לטפל בענייניו בכל תחום אותו יבחר: בין אם זה רפואי/גופני או רכוש/ממון וכיוצ"ב .
כאשר מועד הכניסה לתוקף של אותו מסמך הינו מועד שנקבע ע"י הממנה כלומר בעת התדרדרות במצבו הרפואי או בהגיעו לגיל מסוים או בעת שבה לא יוכל לטפל בענייניו מכל סיבה שהיא וכיוצ"ב.
במקרה של החלטות בעניין רפואי בלבד ניתן ללתופ במשרדינו על יפוי כח רפואי בלבד.
בנוסף בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ניתן גם למנות תומך החלטות במקרים בהם אין המלצה חד משמעית למנות אפוטרופוס.
עזרה משפטית מעורך דין צוואות וירושות
טיפול בירושות וצוואות – עורך דין לענייני משפחה עורך צוואה תקפה לפי החוקים והפסיקה המתאימה לעניין כך שהמצווה יכול להיות סמוך ובטוח שפועלים ע"פ הוראותיו.
עו"ד המתמחה בדיני משפחה וירושה יכול להגיש צו לקיום צוואה או צו ירושה ולבצע את כל ההליכים המשפטיים הדרושים כדי שהצוואה תמומש לפי רצונכם לרבות מינוי מנהל עזבון.
כמו כן עו"ד המתמחה בדיני משפחה וירושה מייצג בהתנגדויות לקיום צוואת מנוח בטענות של אי כשירות קוגנטיבית ו/או השפעה בלתי הוגנות ועוד טענות של יורשים שנושלו מהצוואה.
פונדקאות
פונדקאות – הסכם שנערך בין ההורים המיועדים לפונדקאית בארץ או בחו"ל ובו מוסדרים זכויות ההורים המיועדים לעתיד ביחס לעובר שיוולד בתקופת הריונה של הפונדקאית.
למשל איזה בדיקות מותר לה לבצע, לוח התשלומים לפונדקאית ועוד.
הסכמים משפטיים
הסכם הורות משותפת – כיום אנו עדים לסגנונות שונים של משפחות למשל חד מיניים ו/או גבר ואישה שחברו לצורך הורות משותפת אולם לא מעוניינים לחיות כזוג. במקרים אלה מומלץ לערוך הסכם שמסדיר את כלל החובות והזכויות של ההורים ביחס לילד.
הסכם ממון – הסכם ממון הינו הסכם שמסדיר ההתנהלות הרכושית/הכלכלית של זוג במהלך חיי הנישואין ואת האופן בו יחולק הרכוש לעת פרידתם.
הסכם ממון לזוגות העומדים להנשא ו/או נשואים מומלץ במקרה של פערי השתכרות,במקרה שצד אחד הינו בעל ההון העיקרי, במקרה בו צד אחד הינו בעל חובות או מצוי בפשיטת רגל, במקרה בו יש חברה משפחתית ועוד.
הסכם ממון נועד למנוע מריבות במקרה של גירושין סביב חלוקת הרכוש והוא יהיה בתוקף רק אם יאושר וינתן לו תוקף של פס"ד ע"י מי שמוסמך לכך לאחר חתימתו.
הסכם חיים משותפים – זהו סוג של הסכם ממון שנועד לזוגות שלא נישאו ומכונים ידועים בציבור.
זוגות המתחילים פרק ב' בחיים (עם או בלי ילדים) למודי נסיון מההליכים המשפטיים ומכירים חשיבות רבה בניסוח הסכם במקרה של פירוד בפרק ב'.
הסכם ממון ו/או הסכם לחיים משותפים יכולים לחסוך באופן משמעותי זמן, כסף והרבה כאב לב.
גניבת זרע – קיים מקרים בהם גבר טוען כי זרעו נגנב וכי נכפתה עליו אבהותו של קטין שנולד כתוצאה מיחסים אלה.
עו"ד המתמחה בדיני משפחה מייצג בנושא זה שכרוך בתביעת אבהות, מזונות קטין, משמורת וחלוקת זמני שהות.
מלבד הנושאים שפורטו, מטופלים גם כל הנושאים שכרוכים בגירושין בין בני זוג ובהם:
- חלוקת רכוש
- פירוק שיתוף בנכסים
- קביעת משמורת וחלוקת זמני שהות בין הורים לילדים
- מזונות ילדים
- מזונות אישה
- תביעת שלום בית
- תביעת גירושין וכתובה
- יצוג בבית המשפט לענייני משפחה
- יצוג בבית הדין הרבני
בכל מקרה כדאי להיוועץ עם עורך דין בדגש עם עו"ד שתחום מומחיותו הינה במשפחה ולא לפעול לבד.
ייעוץ משפטי מעורך משפחה מקצועי
עורך דין מקצועי יודע איך לפעול בכל מצב והוא פועל באופן פרקטי ולא מהרגש. עוה"ד גם ידע להעריך את הסיכויים שלכם בכל פעולה וימליץ לכם איך לפעול תוך הקטנת הסיכון לו אתם חשופים בניהול הליך משפטי שגוי ואף יכול לחסוך זמן רב בניהול נכון של המהלכים כדי להימנע מדיונים משפטיים.