דירת מגורים הינה ברוב המקרים אחד הנכסים העיקריים של בני זוג כאשר מדובר בזוג נשוי, לעיתים קרובות הנכס רשום על שניהם, ועל כן, חשוב לתת את הדעת בנושא פירוק שיתוף בדירה אגב גירושין או פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה. לפניכם סקירה תמציתית ועניינית בנושא.
פירוק שיתוף בדירה בעקבות גירושין
באופן כללי, בית המשפט שואף לאזן את הרכוש של בני הזוג ולהביא אותם למצב של גירושין מוסכמים. כאשר אין הסכמה בין בני זוג ואחד הצדדים פונה להליך גירושין, הוא מגיש תביעה לפירוק שיתוף, כלומר מכירת הנכס וחלוקת התשלום בין שני הצדדים.
חשוב לדעת כי חוק המקרקעין קובע פירוק שיתוף לפי רצון אחד השותפים (ללא קשר לחלקו בנכס גם אם בבעלותו 5%) ואין כמעט טענות הגנה נגד פירוק שיתוף גם כאשר גרים בנכס ילדים קטינים.
פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה
מקרה אחר של פירוק שיתוף בדירה הוא במקרה של פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה. כאשר היורשים לא מצליחים להגיע להסכמה ביניהם לגבי חלוקת הנכס וערכו, במקרים רבים השאלה מגיעה לכותלי בית המשפט. ההמלצה היא להסתייע בעורך דין מומחה בתחום, אשר יוכל לסייע לצדדים להגיע להסכמה לגבי פירוק הנכס ולחסוך הוצאות הליך כינוס.
לייעוץ משפטי ללא התחייבות בנושא פירוק שיתוף בדירה
פירוק שיתוף ללא הסכמה
מה קורה כאשר אין הסכמה לגבי פירוק שיתוף? במקרה כזה הדיון בנושא ייעשה באמצעות עורך דין מנוסה ובקיא בתחום המקרקעין, כמו גם בתחום הגירושין, במידה ומדובר במקרה של בני זוג אשר לא מסכימים על פירוק שיתוף הנכס שלהם.
העברה אגב גירושין
לפי חוק המקרקעין לכל שותף בנכס יש זכות לבקש פירוק שיתוף מהשותף השני.
לשותף גם יש זכות קדימה לקנות את חלקו של השותף השני בטרם יוצא הנכס למכירה לידי צד שלישי.
במקרה של רכישת זכויות בין בני זוג יש לציין כי מדובר בהעברה אגב גירושין כך שלא תחשב כעסקה ובני הזוג לא יחויבו במס שבח או מס רכישה.
פירוק שיתוף באמצעות עורך דין מקצועי
פירוק שיתוף הינו הליך משפטי אשר יכול להיות מורכב ורגיש, שכן הוא מתייחס לפירוק בית ומשפחה, ומלווה ברגשות מעורבים לא פשוטים. משרדנו מטפל בנושאי משפחה, גירושים ופירוד שיתוף באופן המקצועי והמהימן ביותר, אנו מעמידים לרשותכם את מיטב ניסיוננו ומומחיותנו בנושא.